Arahan penggunaan Flekosteel

Gel sakit sendi dan belakang Flekosteel mempunyai satu ciri penting - kemudahan penggunaan. Bagaimana menggunakan produk ini dengan keberkesanan maksimum? Penting untuk mengikuti arahan dan mengambil kira petunjuk dan kontraindikasi.

Arahan

Arahan untuk penggunaan gel Frekosteel

Agar gel berfungsi dengan cepat dan cekap, ia mesti digunakan pada kawasan bermasalah dalam keadaan santai mengikut urutan berikut:

 1. Picit jalur gel 4-6 cm dari tiub.
 2. Sebarkan komposisi dengan lancar ke kawasan sendi yang sakit.
 3. Sekiranya boleh, tempelkan kawasan yang dirawat dengan pita pelekat dengan berhati-hati.
 4. Pastikan sendi anda sentiasa hangat.

Prosedur ini harus dijalankan 2-3 kali sehari sehingga sensasi menyakitkan hilang. Kursus rawatan yang paling biasa dengan gel Flekosteel adalah satu bulan.

Petua Penggunaan

Masa terbaik untuk menyelesaikan prosedur ini adalah pagi dan petang. Sejurus selepas anda bangun, sapukan produk dan tunggu 25-30 minit sehingga ia sepenuhnya diserap. Beberapa saat sebelum tidur, perlu juga menggunakan produk, setelah itu disarankan untuk tidak bangun sehingga otot dan sendi dalam keadaan rehat.

Gel tidak digalakkan digosok! Pergerakan secara tiba-tiba merosakkan kulit, otot dan sendi, jadi cukup untuk menerapkan dan menyebarkan gel Flekosteel dengan teliti ke kawasan yang rosak.

Tambahkan aktiviti fizikal yang sederhana. Untuk memulihkan mobiliti sendi dengan cepat, perlu melakukan senaman sederhana hanya 15-20 minit sehari - ini akan mempercepat proses penyembuhan:

 1. Berada dalam kedudukan mendatar, bengkokkan lutut, bungkus lengan anda dan tekan ke batang tubuh anda. Tukar kaki selepas 30 saat.
 2. Semasa berada dalam posisi duduk, luruskan kaki anda dan cuba sampaikan kaki dengan tangan anda. Kunci kedudukan selama 30 saat.
 3. Semasa berada dalam posisi berbaring, bersandar pada siku, angkat batang badan, perlahan-lahan angkat kaki ke atas, dan kemudian tetapkan kedudukan maksimum selama 30 saat.

Petunjuk untuk digunakan

Profesional di Malaysia menggunakan Flekosteel Joint Gel sebagai produk perubatan utama atau sebagai rawatan tambahan untuk penyakit ini:

 • artritis;
 • osteochondrosis;
 • reumatisme;
 • kekejangan otot;
 • kecederaan fizikal.

Orang yang sistem muskuloskeletalnya mengalami tekanan yang meningkat, seperti atlet, dapat menggunakan produk ini sebagai langkah pencegahan untuk meminimumkan risiko kecederaan.

Perhatikan juga gejala berikut:

 • sakit otot dan sendi;
 • sawan biasa;
 • edema, kemerahan kulit;
 • tahap nada otot yang tinggi;
 • penurunan kemampuan motor.

Kontraindikasi untuk penggunaan

Oleh kerana Flekosteel hanya mengandungi bahan semula jadi yang berasal dari tumbuhan, penggunaannya benar-benar selamat untuk orang dewasa dan kanak-kanak. Produk ini tidak mempunyai kesan sampingan dan kontraindikasi, dan juga tidak mempengaruhi fungsi organ dalaman dan tidak menyebabkan reaksi alergi. Walau bagaimanapun, intoleransi individu terhadap komponen individu adalah mungkin.